Construcția Pardoselilor Super-Plane (VNA)

Construcția Pardoselilor Super-plane (VNA) prin metoda de turnare în fâșii lungi.

Construcția pardoselilor Super-Plane într-o serie de Fâșii Lungi este o metodă convențională folosită de firma noastră  cu scopul de a controla Planeitatea în cel mai mic detaliu. Cum proiectarea și construcția  acestui tip de Pardoseală este hotărâtoare,Clientul trebuie să apeleze la un specialist în domeniu încă din stadiul de proiectare, deoarece Rosturile de turnare vor fi formate sub Sistemele de Rafturi. Padoselile Super-Plane construite dupa acestă metodologie, necestă o atenție deosebita la detalii și un know-how specializat pentru proiectarea și execuție.

Principalele avantaje ale acestui tip de Pardoseli, comparativ cu Pardoselile rectificate prin frezare sunt:

  • Suprafața uniformă (Betonul va fi turnat direct în cota finală, respectându-se toleranțele stricte impuse de normative, ex. TR34 4 th Edition, DIN 15.185 etc).
  • Rezistență superioară la uzură (suprafața nu va mai fi rectificată prin frezare, prin urmare Betonul nu va fi expus).
  • Costuri considerabil mai mici, față de metoda cu rectificare prin frezare. 

Principalele dezavantaje:

  • Timp mare de execuție
  • Multitudinea de Rosturi de Turnare aflate sub Rafturi.
  • Dificultatea de transformare a depozitului in spații de producție, datorită Rosturilor de Turnare

Construcția Pardoselilor Super-Plane în fâșii lungi, este cea mai eficientă și economică metoda de a obține o Pardoseala industrială rezistentă la uzură si cu un aspect plăcut. Inginerii din cadrul grupului nostru, specializați în proiectarea acestui tip de Pardoseli industriale, împreună cu tehnicienii noștri cu experiență în execuția acestui tip de Pardoseli, sunt pregătiți oricând să facă față oricărei provocari și oricarui tip de proiect oricât de complex.

Construcția Pardoselilor Super-plane (VNA) cu rectificare prin șlefuire.

O altă metodă de construcție a Pardoselilor Super-Plane (VNA) este cea prin care Pardoseala este turnată în mod convențional, după care suprafața este rectificată prin șlefuire cu un utilaj special construit în acest scop. Rectificarea constă în ajustarea prin frezare a zonelor mai ridicate și aducerea acestora la nivelul celor joase. Această operațiune este realizată în mai mulți pași: în prima fază se realizează marcarea culoarelor  VNA, apoi verificarea Planeității Pardoselii, cu un Profilograf special conceput pentru această operațiune și indentificarea zonelor cu probleme, după care se trecere la rectificarea prin frezare a acelor zone. După finalizarea procesului de rectificare, culoarele VNA vor fi iarăși verificate și, eventualele neconformități vor fi corectate. Ultima oprațiune, constă în aplicarea