Pardoseli Industriale fără Rosturi de Contracție

Pardoselile fără Rosturi de Contracție

Pardoselile fără Rosturi de Contracție sunt armate dispers cu Fibre Metalice, de Polipropilenă sau cu Plase Sudate, Bare sau Toroane. Acest tip de Pardoseli Industriale au o construcție speciala, execuția făcându-se în ploturi cât mai rectangulare, pentru a se păstra un raport optim între lungime și lățime (de regulă nu mai mare de 1:1,5) și de a permite Betonului sa se contracte către interior, eliminând riscul de apariție a fisurilor, iar Rosturile de turnare sunt prevazute cu profile metalice de turnare speciale pentru protejarea acestora împotriva degradării. La construcția Pardoselilor fără Rosturi de Contracție trebuie acordată o atenție deosebită tuturor pașilor de proiectare și execuție dar și condițiilor stratului suport, mediului de lucru etc, pentru că, în definitiv, nici un Client nu și-ar dori sa plătească pentru construirea unei Pardoseli făra Rosturi de Contracție și să primească in schimb, una plină de fisuri, sau mai rau, cu tasari și deplasări pe verticala a plăcilor.

Ca orice element construit, acest tip de Pardoseli au avantaje și dezavantaje după cum urmează:

Avantaje:

  • Rosturile de tăiere sunt eliminate, dispărând astfel riscul desprinderii plăcilor și deplasarea pe verticala a acestora.
  • Sunt eliminate șocurile induse utilajelor de transport și ridicat, îndeosebi a celor cu roți cu diametre mici.
  • Scad costurile de întreținere și reparație a Pardoselii și utilajelor care opereaza pe aceasta.
  • Este eliminată murdăria care s-ar fi adunat în Rosturile de Contracție.
  • Posibilitatea multifuncțională a cladirii, prin transformarea din Depozit cu organizare de tip FM în organizare de tip DM (VNA), prin Rectificare a Planeității cu ajutorul utilajelor specifice.

Dezavantaje:

  • Timp mare de execuție (comparativ cu Pardoselile Industriale cu Rosturi de Contracție)
  • Costuri mari cu proiectarea și execuția datorită cantității mari de armatură, rețetă specială de beton, aditivi speciali pentru reducerea contracției betonului, Profile Metalice de Turnare

 

Pardoselile Industriale fără Rosturi tăiate, se pot instala in orice clădire și se potrivesc perfect oricărui proiect care are nevoie de o Pardoseală Industriala de înaltă calitate.

Specialiștii noștri va stau la dispoziție în orice moment pentru proiectarea și execuția acestui tip de Pardoseli Industriale.